Kahdeksan seuraa aloittaa yhteistyön tyttö- ja naisjalkapallon vahvistamiseksi Vaasan alueella

Vaasan seudun jalkapalloseurojen yhteistyön parantamiselle on ollut jo pitkään kysyntää. VPS, VPS Juniorit, FC Sport, BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF luovat nyt yhteisen pelaajapolun Vaasan alueen tyttö- ja naisjalkapallolle. Yhteistyön myötä 90 % Vaasan ja Mustasaaren tyttöpelaajista on koottu saman sateenvarjon alle, mikä luo edellytykset B-tyttöjen pelaamiselle säännöllisesti SM-tasolla ja VPS:n naistenjoukkueen nostamiselle Kansalliseen Liigaan.

● Kaikki seurat jatkavat omaa toimintaansa nuoremmissa junioreissa

● BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF jatkavat yhteistyötään vanhemmissa junioreissa Wasa Fotbollsakademi (WFA) puitteissa tarjotakseen toimintaa eri tasoilla, samoin VPS ja FC Sport sekä yhdessä että erikseen.

● B-tyttöjen tavoitteena on, että joukkue vakiinnuttaisi asemansa SM-tasolla WFA:n nimellä.

● VPS otti FC Sportin sarjapaikan 2. divisioonassa alkavalle kaudelle. Tavoitteena on nostaa joukkue pitkällä aikavälillä Kansalliseen Liigaan pääosin paikallisilla pelaajilla.

● Muiden seurojen naisten joukkueet toimivat 2. ja 3. divisioonassa.

Pitkäaikaiseksi tarkoitetun yhteistyön suuntaviivat vahvistetaan seurojen välisillä yhteistyösopimuksilla. B- tyttöjen ja naisten toimintaa koordinoimaan perustetaan ohjausryhmä, joka koostuu eri seurojen edustajista. Seurat käynnistävät keskustelut saman mallin mukaisesta yhteistyöstä myös poikapuolella.

Lisätietoja FC Sportin puolelta saat Jani Kujanpäältä, 0503279929.